Espresso makinesi almadan önce bilmeniz gerekenler

Espresso makinesi almadan önce bilmeniz gerekenler

Espresso makinesi, diğer kahve demleme ekipmanlarına kıyasla daha dikkatli bir satın alım yapılması gereken ekipmanlardan biridir. Bu durumda yaşanan endişeyi ve hummalı arayış sürecini çok iyi biliyoruz. Bu sebeple sizin için espresso makinesi almadan önce bilmeniz gerekenleri tek bir başlıkta topladık. Bu yazı genel hatlarıyla işletme sahipleri veya adaylarını ilgilendirse de ev kullanıcıları için de bilgilendirici detaylar içermektedir.

Profesyonel bir makine mi yoksa yarı otomatik bir makine mi almanız gerektiğinden emin değil misiniz? Bu yazının size yardımcı olabileceğini düşünüyoruz. Okuduktan sonra hala sorularınıza cevap bulamadıysanız bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. Eviniz, kafeniz veya işyeriniz için en iyi makineyi satın almak için tüm merak ettikleriniz için okumaya devam edin.

Göz önünde bulundurmanız gereken faktörler

Dışarıda birçok iyi makine bulunuyor, ancak bir kişi için uygun olan bir makine diğer bir kişi için uygun olmayabiliyor. Espresso makinesi satın almadan önce makinenizden ne beklediğinizi düşünün. Biz işinizi kolaylaştırmak için aşağıda sizin için çoktan listeledik. Eğer bu listeyi yaparken güçlük çekiyorsanız aşağıdaki maddeler size yardımcı olacak.

  • Espresso kalitesi
  • Hazırlık süresi
  • Kurulum gereksinimleri
  • Mevcut işgücü
  • Hedef müşteri
  • Hazırlayacağınız içecekler
  • Kişisel tercihler (tasarım, üretici, üretildiği ülke vb.)
  • Fiyat
Bilinçli bir seçim yapmak için ne istediğinizi iyi bilmeli ve hangi makineye seçim yapacağınız konusunda net bir karar vermelisiniz.

    İşletme için espresso makinesi satın almak 

    Profesyonel makineler espresso üzerinde en fazla kontrolü sunan cihazlardır. Bir espressonun lezzetini, aromasını ve kalitesini etkileyen birçok faktör vardır. Öğütme boyutu, basınç ,sıcaklık, ekstraksiyon süresi vb. iyi bir espresso ortaya çıkarmak için gerekli olan temel detaylarlan sadece bazıları. Bazı makineler ince ayar yapmanıza izin verir ve bu sayede belirli tatları vurgulayabilir, ihtimali olan kusurları ortadan kaldırabilirsiniz.

    Bazı profesyonel makinelerde baristaların işini kolaylaştıracak dokunmatik ekranlar bulunur. Bu tip makineler insan hatasını azaltabilir, ancak kaliteli bir espressoyu üretmek için hala iyi bir barista gereklidir. Beklenmedik mikro arızalarda baristalarınız makineyi manuel olarak kontrol edebilecek bilgi birikimine sahipse bu işletme sahipleri arasında bir adım önde olduğunuz anlamına gelir :)

    Hangi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız?

    Birden çok grup başlığına sahip olmak, siparişlerinizin birikmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Üç gruplu makineler daha fazla yer kaplayacağı gibi temizlik ve bakım konusunda da ihtiyaçları olacağını göz önünde bulundurmalısınız.

    Makinenin kazan sayısı, bir shot çekildikten sonra basıncın ne kadar hızlı normale döneceğini etkileyecektir. Basınç stabilitesi, tutarlılık için önemlidir ve stabil modeller en az iki kazana sahiptir. Yoğun bir kafede, espressoların yoğun dönemlerde bile tutarlı olduğunu yani her fincanda aynı lezzeti elde edebileceğinizden emin olmak en doğal hakkınız.

    Bir espresso makinesi satın almayı düşünüyorsanız değişken basınca sahip olanını tercih etmek isteyebilirsiniz. Farklı basınç profilleri önemli ölçüde farklı sonuçlar yaratabilir. Basıncı ayarlamak, bazı durumlarda kanal oluşumunu azaltabilir ve çekimini iyileştirebilir.

    Sadece suyun tutarlı bir akışını istediğinizi düşünüyor olabilirsiniz ancak akış profilleme çekimi manipüle etmenin başka bir yoludur. Makineniz bunu sağlıyor mu ve sizin için bu detay önemli mi? Bu ve bunun gibide detaylar, seçeceğiniz espresso makinesine giden yolda hangi makineye karar vereceğiniz konusunda size rehberlik edecek.

    Bir espresso makinesi satın almadan önce düşünmeniz ve bilmeniz gereken başka faktörleri aşağıda rastgele biçimde sıraladık.

    • Makinenin açıldığında ısınma süresini öğrenin. Her sabah kapılarınızı açtığınızda çalışmaya hazır olacağını bilmek istersiniz. Süreyi bilmek, zaman yönetiminiz için önemli bir detay.
    • Latte art sunmayı planlıyorsanız buhar çubuğunun nasıl çalıştığını kontrol edin ve detaylı bilgi sahibi olun. Bazı makineler buharı kontrol etme konusunda diğerlerinden daha hassastır.
    • Enerji tüketimini kontrol edin. Büyük makineler daha fazla güç gerektirir, ancak bazı modeller enerji tasarrufu seçeneklerine sahiptir.
    • Bazı modeller su filtrelerinin kurulumunu gerektirir. Bu işletmeniz için gerekli  bir durum mu? Kontrol edin. 

    Ev kullanımı için hangi espresso makinesi seçilmelidir?

    İşe giderken düzenli olarak kahve satın alan biriyseniz, eviniz için bir espresso makinesine yatırım yapmak iyi bir fikir olabilir. Ev kullanımı için hangi espresso makinesi seçilmesi sorusuna en basit taraftan başlayalım. Günde, bir fincan kahve için ne kadar zaman ve çaba harcamak istiyorsunuz? 

    Ev için üretilen tüm espresso makineleri, endüstriyel makineler kadar olmasa da bir miktar bakım gerektirir. Boş kapsülleri çıkarma, damlama tepsisini temizleme, su bölmesini doldurma gibi. Şimdi ev kullanımı için tercih edebileceğiniz espresso makinelerini farklı kategorilerde inceleyelim.

    Manuel makineler

    Manuel makineler, gereken basıncı oluşturmak özel bir sisteme sahiptir. Görüntü olarak çok etkileyici olduğunu ve çok düşük de olsa kendi pazarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu makinelerle demlemek büyük çaba ister. Bu yüzden bu modeller de günlük kullanım için uygun olduğunu söylemek yanlış olur. 

    ev tipi profesyonel espresso makinesi

    Ev için profesyonel kahve makineleri

    Bu makineler, ev kullanıcıları için tasarlanmış olmalarına rağmen profesyonel kahve dükkanlarının ihtiyaçlarına yakın özelliklere sahiptir. Genellikle daha fazla kontrol, dayanıklılık ve performans sunar ancak profesyonel endüstri standartlarını karşılamak için tasarlanmış tam profesyonel makineler kadar karmaşık veya pahalı değildir. Bu nedenle, evde kaliteli espresso üretmek isteyen ancak profesyonel bir makinaya yatırım yapmak istemeyen kullanıcılar için idealdir.

    Her sabah hızlı ve kolay bir içecek istiyorsanız bu size göre bir makine değildir.

    Tam otomatik ve kapsül makineleri

    Tam otomatik makineler her şeyi kendiliğinden yapar. Sadece kahve ve suyu koyun, bir düğmeye basın. Çıkarma üzerinde herhangi bir kontrol sağlamazlar, ancak minimum çaba ile nispeten tutarlı bir espresso sunarlar. 

    Kapsül makineleri insan hatasını neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Su rezervuarını doldurun, kahvenin kapsülünü makineye koyun ve bir düğmeye basın. Demlemek için tek yapmanız gereken bu!

    Kapsüller genellikle birçok makine ile uyumlu şekilde üretilmektedir. Hem farklı kahveleri deneyebilirsiniz hem de bu kahvelere çok kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Umarız bu yazı sizin için yardımcı olmuştur. Espresso makinesi seçme konusunda tüm sorularınız için bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere. ☕️

     

    Bloga dön